Головна Новини Суспільство події Цього тижня очікуються мітинги шахтарів, заплановані в ДТЕК Ахметова - Герус
commentss НОВИНИ Всі новини

Цього тижня очікуються мітинги шахтарів, заплановані в ДТЕК Ахметова - Герус

Акції протесту можуть пройти в Києві

30 червня 2020, 10:16 comments1087
Поділіться публікацією:

Цього тижня очікуються мітинги шахтарів, заплановані в ДТЕК Ахметова - Герус

Цього тижня у Києві очікуються страйки шахтарів. Більшість мітингувальників — шахтарі "ДТЕК Добропіллявугілля". Про це повідомив народний депутат, голова комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"Цього тижня в Києві можуть відбутися страйки шахтарів. Офіційно вони позиціонуються як страйки шахтарів державних шахт, але насправді це не зовсім так.... За наявною інформацією, основна кількість шахтарів буде їхати з шахт ДТЕК, а саме "ДТЕК Добропіллявугілля", — написав Герус.

За словами депутата, зараз заборгованість по зарплаті на державних шахтах становить близько місяця, тоді як за аналогічний період минулого року — в середньому,  три. Тому шахтарям немає сенсу  страйкувати.

"У квітні 2020 у зв'язку з глобальним погіршенням кон'юнктури ринку, ДТЕК приймає рішення призупинити експорт електроенергії в Угорщину (там ціни нижчі, ніж в Україні). Також компанія не працює на експортному ринку вугілля. Це призводить до зменшення потреб у вугіллі. У зв'язку з цим після короткого простою шахти "Павлоградвугілля", які у приватній власності ДТЕК, все-таки запускаються в роботу на повну потужність. А ось шахти "Добропіллявугілля", які в оренді в ДТЕК до 2059 року, практично повністю припинили видобуток", — пише нардеп.


Як писали "Коментарі", раніше Сергій Лещенко опублікував секретні документи ДТЕК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини