Бунт в поїзді: пасажири "Укрзалізниці" влаштували протест, щоб вийти в "червоній зоні" - Тернополі

Серед обурених пасажирів, які не могли вийти в Тернополі, виявилися і батьки дітей з ДЦП

Пасажири поїзда "Укрзалізниці", який прямував з Херсона в Тернопіль, влаштували справжній бунт, коли провідники повідомили, що через нові обмежувальних заходів по карантину зупинка в обласному західному центрі не передбачена. Про це повідомляє тернопільське видання "Погляд".

Всі пасажири купили квитки на цей маршрут ще до того, як уряд позначило червоні зони по регіонах, серед них були супроводжуючі дітей з дисфункцією центральної нервової системи.

"Там їхало 85 тернополян, їхали батьки з дітьми, хворими на ДЦП. Тільки коли пасажири підняли бунт, керівник потяга таки погодився зупинитися і висадити людей в Тернополі", - зазначив мер міста Сергій Надал.

Відзначається, що провідники з урахуванням неординарної ситуації звернулися до пасажирів з пропозицією вийти серед ночі в Хмельницькому або в 4:00 ранку у Львові. Для людей обидві пропозиції були неприйнятні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про введення нових червоних зон по регіонах, потреба в яких виникла в зв'язку з новим стрибком заражень COVID-19.

Так, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська та Харківська області поки до пом'якшення карантину не готові. У МОЗ пояснюють: серед важливих критеріїв, за якими і оцінювали області, - завантаженість лікарень не більше, ніж 50%, середня кількість тестів ПЛР має бути більше 24 на 100 000 чоловік за останній тиждень, а показник динаміки інфікування не повинен бути більше 10% .