Головна Новини Суспільство події Бойовики ПВК "Вагнера" пояснили, що робили в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики ПВК "Вагнера" пояснили, що робили в Білорусі

Бойовики продовжують стверджувати, що їхали охороняти об'єкти нафтової промисловості

16 серпня 2020, 22:15 comments2134
Поділіться публікацією:

У Росії бойовики ПВК "Вагнера" заявили, що потрапили в Білорусь нібито випадково, це була точка транзиту. Насправді вони висувалися охороняти об'єкти нафтової промисловості в Лівії і Сирії. Про це повідомляє РІА Новини.

Бойовики ПВК "Вагнера" пояснили, що робили в Білорусі

Самі бойовики стверджують, що це була ініціатива куратора, який запропонував їм підробіток за межами Росії. Спочатку потрібно було набрати 30 чоловік, пізніше запит був збільшений до 180. Головною умовою потрапляння в групу була участь у військових діях в Сирії або на Донбасі.

Продовжуючи розмову, бойовики відзначили, що колишній їх куратор, який бере участь в наборі, загинув. Новий вже запропонував їхати на охорону об'єктів Роснефти в Венесуелі. Передбачалося, що бойовиків доставлять туди рейсами Мінськ — Стамбул — Гавана — Каракас, однак за добу до вильоту людина, яка займалася їх логістикою, заявив, що замовить нові квитки на 30 липня.

Тоді вони виїхали в санаторій, де і були в подальшому затримані силовиками Білорусі. Там їм вже заявили про підозру у підготовці до масових протестів і збройного опору правоохоронним органам.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський не згоден з рішенням Білорусі віддати бойовиків Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини