Біля в'їзду до Харкова були затримані автобуси з "тітушками": що планувалося (ФОТО)

21 квітня 2021 року СБУ зупинила в’їзд ймовірних провокаторів з Дніпра і Полтави до Харківської області

Українські спецслужби тримають на постійному контролі внутрішню ситуацію в країні і в окремих регіонах. 21 квітня особливо відзначилася Служба безпеки України. Як повідомляють представники структури, на в'їзді до Харкова було арештовано більше 60 чоловік, які збиралися влаштувати протестні акції в місті.

В СБУ вважають, що так звані "тітушки" прямували до обласного центру Харківщини з різних областей України. Нині відомо, що підвезення чоловіків автобусами було організоване з боку Полтави, Дніпра, а також Донецька.

Правоохоронці також зазначають, що ймовірні масові заворушення могли бути організовані всередині Харківської міськради — після початку чергового сесійного засідання.

До слова, в СБУ припускають, що протестні акції від "тітушок" ймовірно "замовлені" однією із політсил України, що має проросійські погляди. Більш того — те, що відбувається, нібито мало потрапити на відео, аби пізніше запис відправили на телеканали Російської Федерації.

Як пояснюють співробітники служби, це могло б стати приводом для подальшої агресії Росії проти України.

В одному із місцевих Telegram-каналів навіть уточнюють, яка саме політична партія буде нести відповідальність за підвезення "тітушок" до Харкова.


Варто підкреслити, що на території Харківської області співробітниками СБУ зараз проводяться спеціальні антитерористичні навчання. Також до різних завдань приєднуються й інші правоохоронні органи — прикордонники, поліцейські, прокурори, представники Нацгвардії і т.д.

До таких заходів довелося вдатися після активізації військової агресії Росії як на Донбасі, так і біля українських кордонів. У Антитерористичний центр стверджують, що головне для них — зберегти мир в кожній із областей України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в СБУ зупинили поширення невідомих контрабандних препаратів від коронавірусу. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, яку шахрайську схему недавно розкрили в Службі безпеки. Відзначимо, що порушникам вдавалося красти до мільйона гривень за день.