Головна Новини Суспільство події Астероїд завширшки кілометр пролетить повз Землю наступного тижня: чи можна буде його побачити
commentss НОВИНИ Всі новини

Астероїд завширшки кілометр пролетить повз Землю наступного тижня: чи можна буде його побачити

Астероїд, що наближається, відомий як 7482 (1994 PC1)

12 січня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Астероїд завширшки кілометр (3451 фут) пролетить біля Землі 18 січня. Про це повідомляє CNN.

Астероїд завширшки кілометр пролетить повз Землю наступного тижня: чи можна буде його побачити

Астероїд біля Землі - фото з відкритих джерел

Астероїд пролетить в межах 1,2 мільйона миль від нашої планети, рухаючись зі швидкістю 47 344 милі на годину, згідно з даними Центру досліджень об’єктів близько Землі, який відстежує потенційно небезпечні комети та астероїди, які можуть зіткнутися з нашою планетою.

За даними NASA, астероїд, що наближається, відомий як 7482 (1994 PC1) і був відкритий у 1994 році.

Ніхто не очікує, що 7482 (1994 PC1) впаде на Землю, але, згідно з прогнозами NASA, це найближчий до Землі астероїд за останні два століття. Очікується, що наближення відбудеться у вівторок, 18 січня, о 16:51 за ET.

Це не буде найбільший астероїд, який коли-небудь пролітав повз Землю. Ця честь уже належить астероїду 3122 Florence (1981 ET3), який пролетів повз Землю 1 вересня 2017 року. За оцінками, цей астероїд має від 2,5 миль до 5,5 миль в ширину, і він знову наблизться до Землі 2 вересня 2057 року.

Хоча 7482 (1994 PC1) навряд чи буде видно неозброєним оком, астрономи-любителі з невеликим телескопом матимуть можливість помітити його, згідно з даними веб-сайту EarthSky.com.

У вересні цього року космічний корабель NASA навмисно вріжеться в астероїд, щоб змінити його рух у космосі – тестуючи технологію, розроблену для відбиття удару астероїда.

Відомий як місія DART або Тест подвійного перенаправлення астероїдів, космічний корабель націлений на Діморфос, маленький супутник, що обертається навколо навколоземного астероїда Дідімос.

Як повідомляли раніше "Коментарі", за даними фахівців, поряд із нашою планетою пролетить астероїд під назвою YE15. Повідомляється, що у момент максимального зближення між небесним тілом та Землею буде відстань 7,4 мільйона кілометрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини