Арктичний холод: де в Україні синоптики прогнозують морози до -19

Національний прогноз погоди

Після вихідних в нашій країні зміниться погода. Прийде різке похолодання з суворими морозами. Це станеться вже 21-22 грудня. На східних територіях морози посиляться, стовпчик термометра мінусуватиме до -19 градусів. Про це інформує Укргідрометцентр.

В ці вихідні в нашій країні ще збережеться нехолодна погода, хоч падатиме сніг. Найхолодніше місцями буде вночі, стовпчик термометра опуститься до - 4 градусів.

Але так буде недовго, з вівторка,21 грудня на наші території прийде арктичний холод. В східних регіонах синоптики прогнозують денні морози до -10 градусів, вночі ще більше морозитиме, буде -13 градусів, в південних регіонах вдень морози сягатимуть позначки - 4 градуси, вночі буде - 6 градусів. У північних регіонах вдень синоптики прогнозують морози до -11, вночі буде -14 градусів. В західних регіонах нашої країни також буде морозно і холодно: до -7 денної пори, вночі стовпчик термометра опуститься до -10 градусів. на центральних територіях вдень до -8 градусів морозу, вночі морозитиме до -12 градусів.

В столиці на початку робочого тижня, зокрема, 21 грудня буде до -12 в нічні години, вдень трохи потеплішає до -7 градусів.

В середу, 22 грудня морозитиме більше. На східних територіях вночі мінусуватиме до -19 градусів, це території Харківщини та Луганщини. В донецькому регіоні стовпчик термометра показуватиме -17 градусів. Денної пори морози послабшають, температура становитиме -13 градусів.

В північних областях нашої держави 22 грудня буде до -16 градусів, вдень морозитиме до -11, у західних та південних регіонах вночі грудневі морози посиляться до -14 градусів, вдень буде -7 градусів, в центральних областях вночі мінусуватиме до -16, вдень мороз впаде і температура становитиме -8 градусів.

Морозно та холодно буде і в столиці нашої країни. Нічні морози сягатимуть мінусової позначки - 12 градусів, вдень буде -7 градусів морозу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Дощ та мокрий сніг: якою буде погода 17 грудня.