Завдяки спільній співпраці умови українців у Словаччині стають кращими, - Ірина Верещук

За даними ООН, у цій країні загалом перебуває понад 100 тисяч українців, що покинули територію Батьківщини, в умовах повномасштабної війни

Під час наради за участі представників Словацької Республіки та Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, посадовиця повідомила що більшість проблем, з якими українці стикнулися проживаючи у Словаччині, - вирішені.

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Урядового порталу.

"Так, у Гуманітарному центрі м. Габчіково наші співвітчизники отримують необхідну соціально-психологічну підтримку – з ними працюють спеціалісти. А в Дунайській Стреді двічі на тиждень дітей приймає україномовний лікар-педіатр", - зазначають на урядовому порталі.

Для українців щодня курсує спеціальний транспорт з м. Габчіково до Дунайської Стреди та Братислави в обох напрямках.

"До цих міст українці їздять за покупками, до церкви, на відпочинок та екскурсії. Автобуси комфортні, тож люди задоволені", - додають нижче.

Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подякувала присутнім на нараді посадовцям з Словаччини, за створення умов для комфортного життя українців на чужині.

"По кількості людей, які приїхали сюди, рятуючись від війни, Словаччина несе величезне навантаження. Принагідно я хочу подякувати словацькому народу, який попри економічні складнощі все розуміє та допомагає українцям", –підсумувала посадовиця.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, Словаччина вже передала Україні перші МіГ-29. В Україну прибули перші винищувачі. Передача повітряних суден відбувається у рамках міжурядової угоди.