Заробили на українських біженцях мільйони: масштабне шахрайство серед румунських чиновників

Румунські чиновники створили шахрайську схему і таким чином на українських біженцях під час війни змогли заробити мільйони євро.

Поліція підозрює близько 200 чиновників у масштабних шахрайствах. Понад два мільйони євро виплатила Румунія на утримання українських біженців, проте будинки в яких вони мали жити виявились недобудовані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Euronews.

Поліція з округу Марамуреш повідомила, що виявили механізм, який був створений кількома чиновниками. Саме вони розписувалися за виплату грошей, хоча знали, що документи були подані фальшиво, а будинки ще недобудовані.

На папері власники заявляли, що вдома у них десятки біженців, але насправді це було не так. Підозрювані використали фальшиво зареєстровані документи, про які знали чиновники мерії, і таким чином можна було отримати гроші від держави. Загалом виконано 203 обшуки будинків та видано 6 ордерів на арешт. На цих шахрайствах румунські чиновники заробили понад два мільйони євро.

Гроші мали бути виплачені з резервного фонду державного бюджету для допомоги біженцям з України. Слідчі підтвердили, що деякі з повідомлених об’єктів, які нібито займають біженці, були будинками, що будуються або перебувають у глибокому руйнуванні, часто без дверей і вікон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британська розвідка назвала найпоширенішу небойову причину втрат армії РФ - це алкоголь.

Також "Коментарі" писав про Збройні сили України, які встановили новий рекорд за кількістю ліквідованих російських солдатів від початку повномасштабного вторгнення. За останні три місяці спостерігається збільшення втрат серед російської армії.