Головна Новини Суспільство Біженці Нові правила колективного захисту: українцям відмовляють за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила колективного захисту: українцям відмовляють за кордоном

Норвегія змінює правила: українцям обмежують колективний захист

26 вересня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

У Норвегії скоротили можливості для колективного захисту українців. Тепер не всім, хто шукає притулок через війну, можуть допомогти. Нові правила впливають на тих, хто виїхав з України до війни або прибув з менш небезпечних регіонів.

Нові правила колективного захисту: українцям відмовляють за кордоном

Нова політика Норвегії: українці втрачають право на колективний захист

Весною норвезький уряд посилив вимоги до українців, які шукають притулок від війни. Міністр юстиції Емілія Енгер Мель заявила, що в країні уже понад 80 тисяч українців, і необхідно зосередитися на допомозі найбільш потребуючим.

Декілька осіб уже отримали відмову в захисті, але поки що їх не депортують із країни. Ці особи також не можуть отримати місце для проживання.

За новими правилами, колективний захист вже не діє автоматично для всіх українців, як це було на початку війни. Тепер уряд розглядає кожну заявку індивідуально. Особлива увага приділяється тим, хто не був в Україні під час початку війни або прибув із регіонів, які вважаються безпечними.

Норвезький Директорат у справах іноземців (UDI) визначив шість українських областей, зокрема Львівську та Волинську, як "безпечні", і тому заявки на захист від цих регіонів можуть бути відхилені.

Хоча загроза повітряних атак і бойових дій існує по всій Україні, Мель стверджує, що такий підхід є правильним у нинішній ситуації, коли на фронті тривають жорстокі бої, а в деяких регіонах війна не є такою інтенсивною.

Наразі українці з інших регіонів все ще можуть розраховувати на колективний захист, але невідомо, чи залишиться це правило в наступному році. Міністр наголосила, що тимчасовий захист продовжує діяти, доки триває війна.

Читайте також на порталі “Коментарі”  — Майже кожен другий український біженець у Чехії зазнає депресії, а кожен п'ятий — серйозного занепокоєння. Ці дані були отримані в результаті дослідження, яке провели Соціологічний інститут Академії наук Чехії та Національний інститут SYRI. Проте багато українців не хочуть визнавати ці проблеми і не шукають допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини