Для переселенців додали у Дію нові послуги

Змінити місце проживання ВПО та скасувати статус тепер можна онлайн

Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на Україну додали можливість отримати довідку ВПО та оформити виплати. Від сьогодні в застосунку Дія доступні ще дві нові автоматичні послуги для переселенців. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри, пишуть "Коментарі".

У відомстві нагадали, що з початку активних бойових дій на території України, тобто з 24 лютого, послугами Дії скористалися понад 1,4 млн українців - внутрішньо переміщених осіб. Відтепер в застосунку Дія доступні ще дві нові автоматичні послуги для переселенців:

- зміна місця реєстрації (якщо переїхали до іншого міста України),

- скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому).

Обидві послуги є автоматичними, процес відбувається без участі державного службовця.

Раніше, щоб отримати послуги для ВПО, треба було йти до органів соціального захисту в тому населеному пункті, де особа тимчасово перебуває. Зараз зробити це стало доступним за кілька кліків у застосунку Дія.

"Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію", – наголосили в Мінцифри.

Як нещодавно писали "Коментарі", в Україні бажаючі тепер зможуть не отримувати пластикового водійського посвідчення, а використовувати лише документ у Дії. Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія. А з 12 грудня, запрацювала електронна чергу перетину кордону на пункті пропуску Ягодин — Дорогуськ для водіїв вантажівок. Як кажуть в Мінцифрі, єЧерга надає зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити годину та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації.