Берлінська влада перетворить розкішний готель на притулок для біженців

Влада Берліна розмістить біженців у чотиризірковому готелі

Влада Берліна прийняла рішення про перетворення розкішного готелю City Hotel Berlin East у притулок для біженців. Цей масштабний захід викликав бурхливі обговорення у суспільстві та серед політиків.

Готель, який може похвалитися 473 номерами, трьома ресторанами, бізнес-центром, фітнес-залом та 150 місцями для паркування, незабаром змінить свій статус. Замість туристів та бізнесменів його гостями стануть 1200 біженців. Для цього три 18-поверхові будівлі готелю будуть переобладнані під гуртожиток із спільною кухнею на кожному поверсі. На реконструкцію виділено 143 млн. євро.


Рішення влади викликало неоднозначну реакцію. Місцеві політики висловлюють побоювання, що створення нових притулків не супроводжується достатніми заходами щодо інтеграції біженців. Вони вказують на нестачу шкіл, дитячих садків, робочих місць та мовних курсів для мігрантів. Очікується, що до 2027 року до району Ліхтенберг, де знаходиться готель, прибудуть майже 3000 біженців, що становить п'яту частину від усіх прохачів притулку у столиці.

Доля 75 співробітників готелю залишається незрозумілою. Влада поки не надала інформації про те, чи будуть вони працевлаштовані в новому притулку чи втратить свої робочі місця.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські чоловіки призовного віку, які перебувають у Німеччині, стикаються з новими труднощами під час оформлення паспортних документів. Земля Гессен відмовляється видавати їм замінники закордонних паспортів, аргументуючи це тим, що мають можливість повернутися в Україну для оформлення документів і проходження військової служби.