Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бутусову заборонили відвідувати військові частини на передовій: з чим пов'язане таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Бутусову заборонили відвідувати військові частини на передовій: з чим пов'язане таке рішення

Один із експертів переконаний, що у цієї заборони для Юрія Бутусова немає конкретної аргументації

27 травня 2022, 20:36 comments3340
Поділіться публікацією:

Відомому військовому журналісту Юрію Бутусову, який зараз пише про ситуацію на фронті, заборонили відвідувати військові  частини на передовій.  Сам автор переконаний, що у такий спосіб деякі люди з ОП ймовірно вирішили йому завадити об’єктивно висвітлювати важку обстановку на Донбасі. Про це сам журналіст повідомив на своїй сторінці у соцмережі. Що означає таке рішення та які наслідки воно буде мати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

 Бутусову заборонили відвідувати військові частини на передовій: з чим пов'язане таке рішення

Юрій Бутусов (фото з відкритих джерел)

Кричуща безглуздість — перетворювати на політичного ворога людину, яка користується повагою і серед військових, і серед цивільних.

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков назвав таку "заборону" одним із безглуздих рішень, що прийшли з тилу.

"Через три місяці війни у ​​нас поменшало успіхів на фронті, зате більше безглуздих рішень у тилу. Фронтові журналісти – найпотрібніші та найкорисніші люди, бо несуть живу, а не казенно-пригладжену інформацію з бойових позицій. Їх у жодному разі не можна ділити на своїх та чужих. Юрій Бутусов не належить до восхвалителів Володимира Зеленського, але він постійно, і зараз, зокрема, знаходиться в найгарячіших точках війни. Наразі ризикує життям разом із бійцями ЗСУ у районі Сєверодонецька",- переконаний експерт.

На думку аналітика, сьогодні не так багато журналістів, які готові бути безпосередньо у військах у найскладніші моменти війни.

"Щоб реалізувати заборону про його присутність у військах, треба було б ці війська на Донбасі для початку розблокувати — провести контрнаступ чи вивести їх із потенційного котла! При цьому репортажі Бутусова є цілком об'єктивними та стриманими. Перетворювати на політичного ворога людину, яка користується повагою і серед військових, і серед цивільних, і серед колег — кричуща безглуздість. Тим більше, що журналістів, які готові бути безпосередньо у військах у найскладніші моменти війни, у нас одиниці. Арестович на віддаленні Бутусова, що знаходиться в гущавині, не замінить. І ті, хто придумав "заборонити Бутусова", причому без конкретної аргументації, фактично працюють і проти країни, і проти конкретно президента Зеленського",- переконаний Кочетков.

Публічна помста за критику законопроєкту "Слуги народу"

Відомий український політичний аналітик  Павло Нусс переконаний, що це рішення прийняли через позицію журналіста з приводу законопроєкту про право розстрілу військовослужбовців за невиконання наказу.

"Журналісту Юрію Бутусову заборонили відвідувати військові частини на передовій на фронті. Вчора депутатка Мар’яна Безугла  звернулася до СБУ та заявила про необхідність переформатуванням СБУ, натякаючи на звільнення неефективних співробітників. Це публічна помста Бутусову, який розкритикував законопроєкт Безуглої про право розстрілу військовослужбовців за невиконання наказу. Після того, як під тиском громадськості Безугла вимушена була відкликати свою ініціативу, вона звернулася до СБУ зі звинуваченнями на адресу Бутусова. Бутусов перебуває на фронті у першій лінії під обстрілами, на відміну від Безуглої, яка працює у Києві в безпечному кабінеті. Тож вона знову завдала шкоди іміджу своєї партії, зробивши чергову політичну помилку",- переконаний експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  стоїть за пропозицією Британії Україні – чи можливе створення нового союзу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини