Головна Новини Суспільство Війна з Росією В британській розвідці прокоментували стан військових підрозділів російських окупантів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В британській розвідці прокоментували стан військових підрозділів російських окупантів в Україні

У війську російських окупантів назрівають заколоти через втрати серед офіцерів та рядових

30 травня 2022, 13:15
Поділіться публікацією:

Іноземні військові експерти дійшли до висновків, що російська армія за три місяці повномасштабної війни з Україною зазнала нищівних втрат, а її боєздатність знизилася. Про це повідомляють на сторінці Міністерства оборони Великобританії в Твітер.

 В британській розвідці прокоментували стан військових підрозділів російських окупантів в Україні

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Особливо багато загинуло російських офіцерів середнього та молодшого рангу за цей період. В російській армії схоже не вистачає сержантів, що мають командувати підлеглими, що виконують тактичні дії найнижчого рівня. Як вказано в повідомленні, в рф нестача підготовлених офіцерських кадрів. А зазнаючи втрат в боях із ЗСУ батальйонні тактичні групи росіян, поповнюються уцілілими службовцями кількох підрозділів. Це свідчить про зменшення ефективності таких груп та кадровий голод через нестачу командирів взводів і рот.

Також в розвідці заявили, що мають численні дані про локалізовані заколоти серед російських військ в Україні. Серед прогнозів стану війська окупантів — подальше зниження морального духу, погана дисципліна та проблеми з контролем за солдатами і серед командування.

Крім того, значні втрати можуть свідчити про те, що командири бригад і батальйонів отримують накази кидати всі сили для штурму та досягти результатів незважаючи на відсіч і кількість знищеної живої сили російського війська.

В СБУ перехопили розмову загарбників про спробу заколоту. Солдати відмовлялися йти в бій та зчинили бунт. Крім того, вони агресивно поводилися з генералом Валерієм Солодчуком та його охороною, що приїхав примушувати контрактників воювати на Донеччині. З розмови зрозуміло, що  російський генерал ганебно втік з передової.

Як писав портал "Коментарі", прокурори встановили, хто з російських командирів давав наказ окупувати ЧАЕС. Командиру, що наказав захопити атомну станцію в зоні відчуження, повідомлено про підозру. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора України.

 В британській розвідці прокоментували стан військових підрозділів російських окупантів в Україні - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини