Головна Новини Суспільство медицина У Києві провели унікальну операцію на серці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві провели унікальну операцію на серці

Самі кардіологи досі здивовані, як пацієнт жив з пухлиною феноменального розміру

31 липня 2020, 04:39
Поділіться публікацією:

Унікальну операцію провели в Інституті хірургії та трансплантології Шалімова, видаливши йому з серця пухлину розміром з куряче яйце. Про це повідомляє ТСН каналу.

У Києві провели унікальну операцію на серці

Житель Івано-Франківська Михайло і не здогадувався, що має пухлину. Просто іноді після важкої роботи, а він - будівельник, турбували ноги.

"Судоми, коли я нароблюся, ноги крутило. Хотів знайти причину", — говорить він.

В чому причина болю лікарі зрозумілого не відразу, призначили кілька досліджень. Тільки коли зробили УЗД серця — вжахнулися від побаченого. На екрані побачили пухлину розміром з куряче яйце.

У будь-яку хвилину освіти могло перекрити серцевий клапан, і тоді чекай непоправного. Тому Михайла відразу з лікарні терміново відправили в Київ.

"Коли пацієнт входить у наркоз, розслаблюються всі м'язи, він приймає горизонтальне положення, і як раз це такі умови, коли пухлина може закрити клапан. І тоді тільки смертельний випадок", — розповів завідувач відділення трансплантації серця та кардіохірургії Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова Василь Белейович.

Тому хірургічне втручання почали швидше.

"Це унікальний випадок. На моїй пам'яті може один або два випадки подібних пухлин було", — зазначив директор інституту Шалімова Олександр Усенко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дієтологи назвали ласощі, яке може замінити бадьору чашку кави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини