Головна Новини Суспільство події В Україні може з'явитися новий податок для автомобілістів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з'явитися новий податок для автомобілістів

Даний податок стосуватиметься не всіх

18 вересня 2020, 13:39
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України з'явився законопроект №4101, який може знизити поріг середньоринкової вартості легкових автомобілів. Тому для власників машин можлива поява ще одного податку. Про це повідомляє "Обозреватель".

В Україні може з'явитися новий податок для автомобілістів

У проект "Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" пропонується змінити статтю 267 Податкового кодексу, що стосується транспортного податку, і знизити поріг середньоринкової вартості легкових авто з 375 до 200 розмірів мінімальної зарплати з 1 січня 2021 року. Цей показник використовується для розрахунку транспортного податку.

На думку авторів даного законопроекту, такі поправки викликані тим, що після зміни розмірів мінімальної зарплати у 2020 році список автомобілів, зазначених на сайті Мінекономіки, які підлягають оподаткуванню, скоротився в 1,5 раза в порівнянні з 2019 роком. Це призвело до скорочення надходжень до місцевих бюджетів. Крім того, з урахуванням збільшення розміру мінімальної зарплати до 6000 грн, список автомобілів, що підлягають оподаткуванню, ще більше скоротиться. Для порівняння, у 2019 році список Мінекономіки налічував 353 авто, а у 2020-му — 215.

Таким чином, якщо законопроект стане реальністю, то кожен покупець, який придбає автомобіль вартістю 1,2 млн гривень, буде зобов'язаний заплатити транспортний податок в розмірі 25 тисяч гривень.

Як раніше повідомляли "Коментарі", українські підприємці масово скаржаться на податківців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини