Головна Новини Суспільство Кримінал Відомий активіст Стерненко підозрюється у вбивстві, - тепер офіційно
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий активіст Стерненко підозрюється у вбивстві, - тепер офіційно

Екс-глава "Правого сектора" в Одесі Сергій Стерненко отримав підозру у вбивстві, яке сам називає самозахистом

11 червня 2020, 14:07 comments2228
Поділіться публікацією:

Колишній керівник одеської філії "Правого сектора" і скандально-відомий активіст, блогер і публіцист Сергій Стерненко отримав офіційне підозру у вбивстві 27-річного Івана Кузнєцова, яке сталося 24 травня 2018 року. Про це повідомив сам активіст на своїй сторінці в Facebook.

Відомий активіст Стерненко підозрюється у вбивстві, - тепер офіційно

Так, крім статті по 1 ч. ст. 115 КК України, яка трактує покарання за умисне вбивство, прокуратура вручила підозру і за ч. 2 ст. 263 КК, згідно з якою передбачена відповідальність за незаконне носіння холодної зброї, яка в даному випадку і зіграло фатальну роль.

Сам активіст протягом двох років не міняє свою позицію, стверджуючи, що ніж, яким був смертельно поранений загиблий, належав самому нападникові, а він тільки вихопив у злочинця ніж і оборонявся.

"Не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше і сам визнав, коли повідомив про підозри нападником", — стверджує Сергій Стерненко у своїй публікації.

Цікаво, що активіст зазначив і те, що численні експертизи вказують на те, що ніж, який фігурує у справі, не є холодною зброєю. Це дещо суперечить його власній позиції, адже Стерненко неодноразово запевняв слідство і громадськість, що цей ніж йому ніколи не належав.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірина Венедиктова, будучи призначеною на посаду генерального прокурора, заявила, що одне з пріоритетних справ — це розкриття так званої "справи Стерненко", в якому ніхто протягом двох років навіть не оголошений підозрюваним, хоча був убитий чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини