Головна Новини Суспільство події Чому з українських прилавків незабаром може зникнути пиво
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому з українських прилавків незабаром може зникнути пиво

Алкогольні напої і тютюнові вироби можуть заборонити продавати в супермаркетах

20 липня 2021, 12:27 comments1833
Поділіться публікацією:

Вітчизняні супермаркети можуть отримати заборону на продаж пива та інших алкогольних напоїв. Відповідний законопроєкт під номером 5805 підготував народний депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу, повідомляє "Судово-юридична газета".

Чому з українських прилавків незабаром може зникнути пиво

Із супермаркетів України пропонують прибрати алкоголь і сигарети. Фото із відкритих джерел

Таким чином, цим документом можуть внести зміни до уже існуючого законодавства, яким регулюється як виробництво, так і реалізація алкоголю та тютюнових виробів в Україні.

Під пильну увагу автора законопроєкту потрапили торгові точки, які продають харчові продукти, товари з дитячого або спортивного асортименту. У подібних магазинах пропонують не просто обмежити, а й повністю прибрати з продажу пиво, алкогольні напої і слабоалкоголку, а також сигарети (як тютюнові, так і електронні).

Місцем продажу подібних товарів хочуть зробити спеціалізовані торгові точки, де крім подібного асортименту не буде продаватися жодних інших речей або продуктів.

Якщо пропозиція Мазурашу підтримають у Верховній Раді, власники супермаркетів і магазинів, які порушують заборону, платитимуть значні штрафи. Поки його розмір визначають, як десять прожиткових мінімумів (ПМ), встановлених законів для працездатних громадян. Відзначимо, що зараз сума ПМ дорівнює 2379 грн, тобто теоретичний штраф склав би 23790 грн.

Втім, до розгляду документа ще лишилося достатньо часу, а прожитковий мінімум регулярно змінюється. Наприклад, із 1 грудня його розмір планують збільшити до 2491 грн. Відповідно, буде регулюватися і сума штрафу.

Коли подібна ініціатива з'явиться на розгляді парламенту, поки невідомо. У будь-якому випадку, це буде на раніше вересня, коли почнеться нова сесія ВР. До цього над документом повинні будуть попрацювати представники Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи можна вживати алкоголь після того, як вакцинувався від коронавірусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, якою заявою про ймовірно безпечну дозу алкоголю нещодавно відзначилися світові вчені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини