Зменшення мобілізаційного віку до 25 років: вйськовий, хто потрібен на фронті вже зараз

Зменшення мобілізаційного віку є важливими рішенням. Військові знають, на кого слід звернути увагу, натякнув Назарій Кішак.

Президент України схвалив рішення знизити межу призовного віку в нашій країні до 25 років і це є важливим для військових, проте існує категорія українців, на яких потрібно зосередити першочергову увагу під час мобілізації.

Про це висловивсь командир підрозділу 153-ї бригади Назарій Кішак, коментуючи це історичне державне рішення для журналістів Espreso. Військовий дотримується думки, що у віці 25 років українець ще юний, проте достатньо зрілий для служби в армії.

Особисто Кішак вже в 21 рік воював в Маріуполі, тому не заперечує, що в такому віці вбивати росіян - це трохи "зарано". Але першими на фронт все ж мають мобілізувати тих українців, які раптово стають студентами в 35 років, до цього часу переховуючись від мобілізації.

"Тобто 25 - це свідомий вік. Але бажано, щоб спочатку мобілізувалися ті, хто ховається від мобілізації вже два роки. У нас є велика кількість людей від 35 років, які навіть не стали на облік, але для кожного свій час", - зазначив командир військового підрозділу.

Він додав, що держава має додати додаткові правки в законопроект про мобілізацію, щоб відрегулювати раптову опіку українців над здобуттям освіти. Зокрема ті, хто ще не здобув навіть першої освіти - мають право на відстрочку від армії. При цьому, інші українці повинні йти воювати, а не вчитись по третьому-четвертому колу.

"Потрібно вносити правки в законопроєкт, щоб дозволяли відстрочку тільки тим людям, які матимуть першу вищу освіту, а не другу, третю чи четверту. Війна нікого не омине, ми маємо підготувати особовий склад", - завершив військовий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Стефанчук розповів, коли ВР встановить критерії справедливості у питанні мобілізації.