"Як в Польщі": Коли українці отримають європейські зарплати

Шмигаль прокоментував зарплати українців

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, коли середня заробітна плата українців зможе досягти європейського рівня.

Глава Кабміну на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відзвітував за економічні досягнення уряду за минулий тиждень, зокрема розповів про розробку механізму, який запускає іпотечне кредитування під 7%, а також про створення Бюро економічної безпеки.

Ще прем'єр-міністр прокоментував зарплати українців, зазначивши, що в грудні минулого року вони зросли на 10% (до 14 200 гривень) у порівнянні з 2019 роком. І зараз завдання уряду полягає в тому, щоб зробити в Україні зарплати на рівні європейських.

"Найважливіше завдання, яке ставить уряд - це до 2030 року вийти з середніми зарплатами на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині", - зазначив Денис Шмигаль.

Згідно з даними порталу Eurostat, середня заробітна плата українців в еквіваленті становить 416 євро, в Польщі - 1114 євро, а в Словаччині - 1258 євро.

Нагадаємо, що днями Верховна Рада України прийняла законопроект, який передбачає публічне оприлюднення даних про розміри заробітних плат керівництва підприємств, які належать державі. Законопроект під номером 3952 підтримали 282 народних обранця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував підвищення зарплат вчителям на 20%. Всього в державному бюджеті передбачено трохи менш як 100 млрд гривень на зарплати педагогів у 2021 році. Згідно зі зміненою тарифною сіткою будуть нараховуватися і всі доплати, надбавки та заохочення.