Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Вільна каса!: соціологи з'ясували причину безробіття у людей з вищою освітою
commentss НОВИНИ Всі новини

Вільна каса!: соціологи з'ясували причину безробіття у людей з вищою освітою

Виявляється, причиною безробіття є зовсім не відсутність вакансій, а зарплата, за яку мало хто погодиться працювати після п'ятирічного навчання в вузі

9 серпня 2020, 19:59
Поділіться публікацією:

Згідно з офіційною статистикою, кількість безробітних в Україні становить 516 тис осіб, близько половини з них — це українці, що має диплом про вищу освіту. Про це повідомляє портал "Finance.ua", посилаючись на дані Держстату.

Вільна каса!: соціологи з'ясували причину безробіття у людей з вищою освітою

Як зазначає керівник департаменту дослідження рівня життя при Інституті соціальних досліджень ім. Н. Птухи Людмила Черненко, причиною такої жалюгідної ситуації зовсім не в тому, як здавалося б, що відсутні робочі місця і пропозиції для фахівця, а в тому, що запропонована заробітна плата не відповідає вимогам фахівця. Освічена людина просто відмовляється працювати за такий мізер, а більш високооплачувану роботу знайти не можуть.

При цьому фахівець додала, що в Україні не перестає зберігати актуальність проблема, коли всі випускники вузів — це люди двох категорій.

"Є цілий сегмент одержувачів дипломів без відповідних знань. І, на жаль, це відбувається і на рівні вищої освіти, оскільки в суспільстві немає запиту на знання, а є запит на дипломи. Я очікую, що відбудеться значна трансформація і вищу освіту буде менш потрібною . Люди будуть шукати інші шляхи для отримання кваліфікації та навичок ", — уклала Черненко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про останні дані Держстату за тіньової зайнятості населення , яка не приносить дохід в госудаоственний бюджет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини