ВАКС продовжив запобіжний захід для ексзаступника Міністра енергетики

Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано «на гарячому» під час отримання хабаря

На початку жовтня 2024 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та продовжив на два місяці тримання під вартою колишнього заступника Міністра енергетики та його довірену особу. Про це повідомляє пресслужба САП.

Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничовидобувного обладнання з прифронтової зони.

Під час засідання суд врахував аргументи сторони обвинувачення та залишив чинними альтернативні запобіжні заходи — застави у розмірі 25 мільйонів гривень для ексзаступника міністра та 65 мільйонів гривень для його довіреної особи.


Нагадаємо, що ще 12 серпня 2024 року суд частково задовольнив клопотання НАБУ і прокурора САП, застосувавши до обвинувачених тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Фактично мова йшла про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону. За домовленістю, гроші мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. дол. США на кожній зустрічі. Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано "на гарячому" одразу після отримання третього траншу, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ексзаступник міністра енергетики та ексдиректор "Укрвугілля" підозрюються у зловживанні службовим становищем та завданні державі збитків на мільйони гривень. 24 вересня 2024 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалила рішення про запобіжний захід щодо колишнього заступника міністра енергетики та ексдиректора державного підприємства "Укрвугілля". Обох підозрюють у зловживаннях, які, на тлі енергетичної кризи через агресію РФ, завдали багатомільйонних збитків одній із найбільших енергогенеруючих компаній України.