В Україну йде циклон Axel: синоптик розповіла, як зміниться погода

За словами синоптика Наталки Діденко, 5 січня в Україні очікуються опади

З четверга, 5 січня, в нашій країні суттєво зміниться погода. Як прогнозує синоптик Наталка Діденко, в Україну прийде скандинавський циклон Axel. Він прийде до нас з опадами та сильним вітром.

Як прогнозує Діденко, опади таки будуть помірні, в південних регіонах - невеликі. В східних регіонах дощі та мокрий сніг будуть йти 5 січня вже в другій половині дня та увечері.

"При переміщенні атмосферних фронтів 5 січня західний та південно-західний вітер посилюватиметься до сильного, місцями до 15-20 метрів за секунду", - зробила попередження синоптикиня.

Стовпчик термометра, як пронозу є Діденко, вночі показуватиме від + 4 тепла до - 3 морозу. Завтрашнього дня ще буде з плюсами, +3 +8 градусів, найтепліше в південних регіонах та західних - до +7+11 градусів. Холодна погодапершою прийде в регіони північного сходу нашої країни - 0+4 градуси показуватиме стовпчик термометра.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йдуть сильні морози. В регіонах нашої країни продовжують панувати аномальні плюсові температури. У вівторок, 3 січня в південних областях стовпчик термометра плюсуватиме +14 градусів. Але вже швидко в українські регіони прийде морозна погода, щоправда, нетривала.В столиці у вівторок затримається плюсова температура, на стовпчику термометра буде +9 градусів, але поволі повітряні маси будуть поступово "з'їжджати". Як стверджує синоптикиня Наталка Діденко, холодні маси зайдуть на українські території 4-6 січня. Пік морозу та холоду синоптики очікують з 7 по 9 січня. "Морозний пік припаде на 7-9 січня, коли нічна температура повітря на сході та півночі може опускатися до -10...-15 градусів",- прогнозує Діденко. Але холоди будуть панувати недовго. Бо з 10-го січня в нашу країну знову прийде тепло та відлига.