В Україні з приходом осені значно зросла кількість вакансій: кого шукають роботодавці

Кількість вакансій в Україні повернулася на докарантинний рівень

Кількість вакансій в Україні повернулося до того рівня, на якому була на початку березня 2020 року, до початку карантину через пандемію коронавірусу. Про це свідчать дані "Опендатабот".

Так, за даними сайту Work.ua на початку березня поточного року було опубліковано 54 тис. вакансій, зараз на сайті 54,5 тис. вктивних вакансій. За прогнозами порталу, якщо Україну і світ не будуть стрясати кризи, то зростання вакансій слід очікувати вже через 4 квартали. Також очікується, що ринок праці може через рік повернутися до показників, які були на початку 2020 року.

Водночас кількість вакансій для IТ-фахівців, попри карантин, активно зростає. У перші тижні карантину, в кінці березня - початку квітня поточного року, на сервісі Djinni кількість таких вакансій скоротилася з 7,3 тис. До 4,2 тис. Але вже зараз кількість таких вакансій становить 9,9 тис.

Відзначається, що подібна картина спостерігається з вакансіями для IТ-фахівців. До карантину на сервісі пошуку роботи для IТ-фахівців Djinni було розміщено 7,3 тисячі активних вакансій.

Крім того, українці все частіше шукають роботу в інших країнах. Найпопулярнішими поки залишаються Польща, Чехія і Німеччина. Правда, і кількість вакансій в інших країнах також зростає. Так, згідно з даними порталу Jooble, на початку літа було 6,7 тис. вакансій для українців, в яких пропонували роботу за кордоном. На початку вересня вакансій значно зменшилася, проте минулого тижня кількість зросла до 7,2 тис.

Раніше "Коментарі" писали, що в ХХІ столітті робота в офісі є одним з найпоширеніших видів трудової діяльності. Здавалося б, у чому тут може бути проблема? Сидиш собі за комп'ютером в зручному кріслі і клацати собі по клавіатурі. Але така діяльність таїть в собі безліч небезпек для здоров'я.