В Україні число безробітних може значно перевищувати офіційні дані, - ФРІ

На думку глави Федерації роботодавців України Руслана Іллічова, безробітних в Україні може бути більше мільйона

З початку введення карантинних заходів в Україні офіційно втратили роботу майже півмільйона громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість безробітних збільшилася на 67%. Всього, станом на 20 серпня, статус безробітних мають майже 488 тисяч українців, допомогу отримують 411 тисяч осіб, про що свідчать дані Державної служби зайнятості.

Однак, за словами генерального директора Федерації роботодавців України Руслана Іллічова, рівень прихованого безробіття в Україні значно вищий.

"Людина, яка повернулася з-за кордону, була у трудовій міграції, тут ніде не влаштувалася, ніде не стала (на облік по безробіттю, - прим. ред.). Людина, яка була зайнята неофіційно, і навіть людина, яка була звільна і не пішла отримувати статус безробітного - такі теж є. Ми вважаємо, їх набагато більше, ніж 500 тисяч, можливо, мільйон і навіть більше, ніж мільйон", - запевняє Іллічов.

Однак, за офіційними даними, зараз спостерігається позитивна динаміка. При цьому Нацбанк прогнозує, що в разі наступної хвилі пандемії роботу може втратити кожен десятий українець.