Українці зможуть їздити за кермом без пластикового посвідчення водія

Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія

В Україні бажаючі тепер зможуть не отримувати пластикового водійського посвідчення, а використовувати лише документ у Дії, пишуть "Коментарі" за інформацією Мінцифри.


Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія. Такі документи мають аналогічну юридичну силу, як і їх пластикові аналоги.

Як кажуть у Міністерстві, ми рухаємось далі у цифровізації документів та вводимо формат діджиталу first. Це означає, що можна мати лише електронне водійське посвідчення у Дії. Тобто, оформивши е-посвідчення, пластикову картку тепер можна отримувати лише за бажанням. Це дасть змогу українцям завжди тримати потрібний документ у смартфоні.


"Ми будуємо цифрову державу з філософією – діджитал first. Де шкірна послуга буде комфортною та логічною. Без бюрократії, зайвих походів до держорганів, довідок заради довідок. Оформлення та видача посвідчення водія в електронному форматі – це ще один революційний крок у цифровізації документів. Українці можуть отримати лише діджитал-посвідчення у Дії та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях. Без пластикового аналога", - зазначає Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


Цього літа команда Мінцифрі зробила серйозний крок у збільшенні можливостей використання Дії за кордоном. Посвідчення водія також доступні в англомовній версії. До того ж права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Це - наступне наближення до міжнародної інтеграції Дії та використання застосування у світі.

Постанова набуває чинності 14 грудня.

Як писали "Коментарі" з наступного понеділка, 12 грудня, зареєструватися в електронну чергу перетину кордону на пункті пропуску Ягодин — Дорогуськ можна буде на сайті. Про старт роботи електронної черги повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. Починаючи з наступного понеділка зареєструватися в електронну чергу перетину кордону можна буде на сайті. Також для користувачів є Черги працюватиме гаряча лінія за номером +38 (044) 334 4304. є Черги надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити годину та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації.