Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У Міносвіти назвали найперспективніші професії на найближчі 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міносвіти назвали найперспективніші професії на найближчі 10 років

Гуманітарні спеціальності відійдуть на другий план

15 жовтня 2020, 16:39
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти та науки України назвало професії, які будуть найбільш перспективними в найближчі 10 років. Перелік професій опублікований в рамках Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки. Про це пишуть "Вести".

У Міносвіти назвали найперспективніші професії на найближчі 10 років

Найбільшим попитом буду користуватися спеціальності, які допоможуть в проектуванні, впровадженні нової техніки та технологій в сучасних реаліях. Ще одним перспективним напрямком буде все, що пов'язано із забезпеченням життєдіяльності та здоров'я людей. Відомство умовно розділила такі спеціальності на 4 напрямки:

- технології майбутнього: архітектор територій, фахівець з робототехніки, інженер-проектувальник різного профілю, фахівець з 3D-друку, розробник і диспетчер безпілотних апаратів, космогеолог;
— ІТ-технології, а також дані: проектувальник "розумного середовища" та "розумних будинків", програміст, аналітик даних, фахівець з кібербезпеки, розробник блокчейн-технологій, розробник віртуальної реальності, фахівець з цифрового контенту, цифровий лінгвіст;
— екологізація виробництва і життя: екоаналітік в будівництві, фахівець з альтернативної (сонячної, вітрової тощо) Енергетиці, біоетики, ресайклінг-дизайнер, фахівці з сіті-фермерства;
— здоров'я людини: біогенетиком, біоінженер, біоінформатика, біофармакології, Телехірургія, ІТ-лікар, медсестра, фізіотерапевт, нейропсихолог.

Повідомляється, що професії, пов'язані із забезпеченням здоров'я, навчанням, наданням індивідуальних послуг, творчістю ще довгий час будуть залишатися актуальними, бо не можна замінити автоматизованими системами.

Водночас в Міністерстві освіти прогнозують, що гуманітарні спеціальності поступово почнуть відходити на другий план, а ось все, що пов'язано з технологіями та інженерією буде ставати більш затребуваним.

Нагадаємо, талановиті люди, які вирішили випробувати свої сили в якості фрілансерів неодмінно зіткнутися з проблемою, де їм потрібно облаштувати своє робоче місце. Зрозуміло, не варто напружуватися, якщо у тебе залізна самодисципліна і затишна атмосфера вдома. Але якщо з цими пунктами проблеми, то за допомогою видання mport ми розповімо тобі, де можна спокійно попрацювати в наші дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини