Стало відомо, скільки добровольців щомісяця долучаються до Сил оборони

Через рекрутингові центри до Сил оборони щомісяця долучається близько 6,5 тисяч добровольців

До лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

"Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", - зазначив Олексій Бежевець.

За його словами, в Україні відкрито понад 10 тисяч вакансій у Силах оборони, серед яких - кухарі, ремонтники, юристи, медики та оператори БПЛА. Рекрутуватися можна до будь-яких підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, СБУ та ДПСУ.

У Міноборони повідомили, що понад 17 тисяч громадян по всій Україні звернулися до мережі рекрутингових центрів та отримали фахову консультацію від цивільних рекрутерів, які пройшли спеціальне навчання.

У міністерстві також зазначили, що у рекрутингових центрах та навколо них не роздаватимуть повістки, оскільки це прямо заборонено нормативними документами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мотивації та бачення американських республіканців і демократів щодо російсько-української війни суттєво не відрізняються, однак одна принципова відмінність все ж таки є – при Дональді Трампі політика республіканців перестала бути прогнозованою, заявив політолог Віталій Кулик. За словами політолога, Дональд Трамп та його оточення позбуваються людей з інституційної Республіканської партії. "Натомість Трамп робить ставку на людей, які віддані йому особисто, а не багаторічним ідеям Республіканської партії. У випадку приходу Трампа до влади такі люди будуть реалізовувати будь-які його божевільні ідеї", — сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов розкритикував українські фортифікації, якими через неправильне будівництво ворог просувається до позицій ЗСУ. Комбат додав, що "ворогу достатньо просто штовхати в такі рови своїх зеків і контрактників, щоб натовпами бігли", поки хтось не добіжить до українських позицій.