Мовний скандал у Баварії: російськомовному латишу відмовили у пиві

Скандал у німецькому ресторані: латиш звинувачує у дискримінації

Латиш, який працює водієм у Німеччині, викликав поліцію після того, як йому відмовили налити сімнадцяте пиво у баварському пивному ресторані. Співробітники закладу пояснили відмову тим, що чоловік говорив російською мовою. Про це пише німецьке видання Bild.

Інцидент стався у місті Маммінг. Власник ресторану Манфред Занднер пояснив, що офіціантка, яка володіє російською мовою, запропонувала латишу зупинитися після шістнадцятки склянок пива, вказуючи на його стан.

" Насправді все було дещо інакше. Молода людина з Латвії платила за кожне пиво безпосередньо карткою. Моя офіціантка, що розмовляє російською, сказала йому, що з нього вистачить 16 келихів пива, що він випив надто багато і більше пива не отримає" — пояснив Занднер.

Коли поліція приїхала, вони розібралися в ситуації, але офіційних звинувачень у дискримінації не було. Латишу довелося почекати в ресторані, поки він не протверезіє, щоб безпечно виїхати.

Цей випадок викликав багато дискусій в інтернеті. Дехто підтримує рішення ресторану, вважаючи, що офіціантка діяла правильно. Інші стверджують, що була мовна дискримінація.

Читайте також на порталі "Коментарі" - В Одесі спалахнув скандал після того, як в інтернеті з'явилося відео, де фітнес-тренер ображає українського військовослужбовця та бажає смерті всім захисникам країни. Інцидент стався у бізнес-центрі "Планета". На записі видно, як тренер у спортивному одязі лається і грубо звертається до людини у військовій формі. Він використовує мати і говорить військовому, що йому байдуже, що той воював.