Чи справедливими є заробітні плати для військових України

Дослідження Active Group з'ясувало, чи вважають українці зарплати військових справедливими.

Верховна Рада збільшила бюджет витрат на понад 500 млрд гривень. Більшість грошей спрямованні на сектор безпеки та оборони, включно з зарплатами військових. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group повідомляє результати опитування українців, чи достатню зарплату отримують захисники України.

У лютому Кабмін змінив нарахування виплат для військових. Таким чином забравши винагороду у розмірі 30 тис. грн для тих хто перебуває в тилу, однак збільшивши зарплату для військових до рівня 20 тис. грн.

Згідно з новими нарахуваннями, 100 тис. грн додаткових виплат до зарплати отримують військові, які перебувають на лінії зіткнення. Також існують виплати у розмірі 50 тис. грн. Їх також призначають, якщо людина виконує певне військове завдання. Категорії та перелік територій, де буде йти відповідне нарахування вирішуватимуть у Генштабі. Виплати у 30 тис. грн отримуватимуть певні категорії військових, проте список не є публічним. Усі інші військові отримуватимуть зарплату без додаткових виплат.

Active Group провела дослідження чи достатніми вважають українці такі виплати для військових. 57,1% опитаних вважають, такі зарплати для захисників України справедливими, а 31,9% мають протилежну думку.


Також опитаних запитали, чи можна допустити зменшення соцвиплат для інших категорій, щоб збільшити виплати для військових. Підтримують таке рішення 24%, а проти – 67,2%.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв про очікування українців: Чи поверне Україна Крим у 2023 році.

Також "Коментарі" писали скільки українців підтримують легалізацію одностатевих відносин.