Чи можуть українців звільнити за неявку на роботу через війну

У Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, чи можуть українців звільнити через неявку на роботу у такий складний час

Війна з Російською Федерацією змусила наших громадян залишати свої будинки, звичний спосіб життя та роботу, рятуючись від ворожого обстрілу. У Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, чи роботодавці можуть звільняти своїх співробітників за неявку на роботу в період війни.

Багато українців стурбовані тим, що залишилися без роботи та заробітку через військові дії. Але в трудовому законодавстві, як пояснюють у відомстві, немає таких підстав для звільнення як війна.

Якщо працівник не виходить на зв'язок або не повідомляє свого місцезнаходження, роботодавець може це класифікувати як:

- "ПН" – "неявка з нез'ясованих причин";

- "ДВ" – "інші види неявок, передбачені колективними договорами, угодами";

- "Д" - "інші причини неявки".

Якщо працівник своєчасно повідомив про місцезнаходження, то роботодавець може запропонувати такі дії: взяти відпустку (яку передбачено законодавством) або оформити дистанційну роботу. А якщо працівник підлягає мобілізації, то закон гарантує збереження робочого місця та середнього заробітку.

Нагадаємо, що бізнес одним із перших відчув на собі вплив війни в Україні. У результаті після трьох тижнів активних бойових дій 79% підприємств повністю або частково припинили свою діяльність. Про це свідчать дані компанії Advanter.Group. Бізнес сподівається, що держава не стоятиме осторонь і влада вживе термінових дій щодо підтримки підприємців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 9 із 10 українців можуть зіткнутися з бідністю та надзвичайною економічною вразливістю, якщо війна затягнеться наступного року, знищивши економічні досягнення за два десятиліття.