Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Які фактори впливають на задоволеність своєю роботою
commentss НОВИНИ Всі новини

Які фактори впливають на задоволеність своєю роботою

Що мав на увазі Конфуцій, коли говорив: «Знайди собі справу до душі й тобі не доведеться працювати жодного дня в житті»

13 листопада 2020, 14:16
Поділіться публікацією:

Багато свого часу ми проводимо саме на роботі. Тому, звичайно ж, хочеться отримувати від неї не тільки матеріальні блага, але і максимальну задоволеність. Але, як виявилося, навіть якщо людині подобається його робота, то це ніяк не впливає на рівень його задоволеності.

Які фактори впливають на задоволеність своєю роботою

Які фактори впливають на задоволеність своєю роботою. Фото: unsplash

За з'ясування цього завдання взялися вчені з Університету Х'юстона. Вони заявили, що навіть коли людина робить те, що йому цікаво, то зв'язок між цією діяльністю і почуттям задоволеності не так вже й велика, як всі думають.

"Речі, які сильніше впливають на задоволення, — це компанія, в якій ви працюєте, керівник, колеги та оплата праці", — розповів один з авторів цього дослідження Кевін Хофф.

"Щоб бути задоволеним, вам не потрібно занадто турбуватися про пошук ідеальної відповідності роботи з вашими інтересами, тому що ми знаємо, що інші показники мають більше значення. Якщо ви не ненавидите вашу діяльність, ви можете бути дуже задоволені, якщо у вас хороший керівник, колеги і до вас справедливо ставляться у вашій організації", — додав він.

Перш ніж зробити подібний висновок, фахівці детально вивчили інформацію наукового дослідження, яке проводилося з 1949 по 2016 рік. Відомо, що в цьому експерименті взяло участь 39 602 особи.

Завдяки йому експертам вдалося з'ясувати, що взаємозв'язок між задоволеністю і вашим інтересом досить низька. А ось в чому простежується сильний зв'язок, так це між вашою продуктивністю та інтересом. Вчені підсумували, що коли людина максимально зацікавлений тим, що він робить, то він не буде шкодувати своїх сил і часу, щоб викластися по максимуму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як домогтися підвищення на роботі, не кажучи про це прямо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини