ЗСУ зупинили навалу росіян біля стратегічного українського міста на Донбасі: хто його контролює

Росіяни збільшили кількість атак в напрямку Торецька на Донеччині, повідомив Генштаб ЗСУ.

Торецьк у Донецькій області залишається під контролем Збройних сил України, і заяви росіян про захоплення міста є частиною інформаційної війни. Про це заявив начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик в ефірі телемарафону.

Василь Чинчик підтвердив, що Торецьк залишається вільним українським містом, яке зазнає важких обстрілів з боку російських військ. Він наголосив, що заяви про захоплення міста є дезінформацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації та вплив на громадську думку.

Чинчик також зазначив, що українські захисники успішно стримують наступальні дії противника. За його словами, Збройні сили України зупинили активні бойові дії ворога та докладають всіх зусиль, щоб мінімізувати захоплення територій у межах Торецької громади.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що з початку доби 1 серпня на фронті відбулося 88 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація спостерігається на Покровському напрямку, де російські окупанти посилили активність, а також на Торецькому напрямку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що питанням найближчого часу є початок битви за велике українське місто на Донбасі. Станом на 30 липня тривають запеклі бої на підступах до Торецька, зокрема в районах Залізного та Північного, повідомляє DeepState. Російські війська продовжують насичувати ці населені пункти живою силою та бойовою технікою.

Аналітики зазначають, що найближчим часом російські сили зосередять основні зусилля на захопленні териконів шахти імені Артема та шахти "Північна". Контроль над цими об'єктами надасть їм значну тактичну перевагу для подальшого наступу на місто Торецьк.