ЗСУ вже могли б бути десь на підступах до Москви: що для цього потрібно

Після операції в Курській області стало зрозуміло, що просуватися ЗСУ може у будь-якому напрямку і не зустріти серйозного спротиву

Поки рано говорити про те, що Україна буде обмінюватися із Росією окупованими територіями, заявив в інтерв’ю Главреду колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко. На його думку, поки продовжуються активні військові дії, говорити про переговори немає жодного сенсу.

"Ця тема з’явиться в практичній площині лише тоді, коли активні бойові дії припиняться. Допоки вони тривають, усі наші з вами міркування будуть лише спекуляцією. Тому зараз не варто навіть починати цю тему", - вважає дипломат.

При цьому Огризко вважає, що переговорів не буде доти, доки Сили оборони не знищать російських окупантів на українській землі.

"Навряд чи хтось із українських політиків захоче покрити себе ганьбою і погодитися на якісь територіальні поступки Росії", - підкреслив дипломат.

При цьому він закликав звернути увагу на реакцію кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо подій в Курській області.

"Путін там щось читав із папірця, затинаючись і розповідаючи про соціальні й економічні заходи. Невже це адекватна реакція на те, що відбувається на поки що його території? Лідер ядерної держави, яка погрожує спопелити всіх від Варшави до Лісабону, стерти на порох усе, що є на території України, застосувати всі можливі види ядерної зброї, щось мурмоче про соціально-економічні кроки. Це виглядало ганебно", - заявив Огризко.

На його думку, така реакція може вказувати на два моменти. За його словами, кремлівський диктатор не розуміє, що відбувається, або розуміє, але своєю "словесною жуйкою" прикриває те, що він нічого не може зробити.

"Якщо Путін рішучий, якщо він – крутий мачо, яким намагається виглядати, він повинен оголосити мобілізацію, сказавши: "Родина в опасности! Все на фронт! Всё ради победы!", а також привести у стан підвищеної готовності всі ядерні сили", - говорить Огризко.

При цьому дипломат вважає, що ситуація для Путіна стає справді катастрофічною, йому немає на кого спертися.

"Після прориву прикордонних ліній оборони далі – гуляй-поле: можна їхати в який завгодно бік і нікого не зустріти десятки, а то й сотні кілометрів. Якби у Сил оборони України було трішки більше угруповання, ніж те, що зараз зайшло на територію Курської народної республіки, зупинити його можна було б уже десь під Москвою", - підкреслив дипломат.

За його словами, все це означає, що міф про непереможність Росії – це типова традиційна російська казка, щоб усі боялися. Але насправді ще трохи – і ця "хатинка на курячих ніжках" нарешті завалиться, підсумував Огризко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Радфеді пригрозили Україні "серйозною відповіддю" за операцію в Курській області.