ЗСУ втрачатимуть деякі території. Експерт насторожив прогнозом на найближчий час

Найближчим часом через нестачу боєприпасів та інших видів озброєння Сили оборони можуть відійти від деяких позицій в Донецькій та Запорізькій областях, повідомив в коментарі ТСН військовий оглядач Олександр Коваленко

Після захоплення Адіївки окупанти не пішли на оперативну паузу, а вирішили скористатися ситуацію, коли Силам оборони гостро бракує снарядів та інших боєприпасів, каже Коваленко. За його словами, ситуація зараз ускладнюється.

Коваленко каже, що зараз окупанти користуються проблемами, які відчувають ЗСУ і тиснуть практично на усіх напрямках. За його словами, росіяни розуміють, що не отримають великого спротиву, тому намагаються "промацати" лінію оборони і з’ясувати, де вона слабша, щоби підсилити свої війська і прорвати її.

"Нам доведеться залишити деякі позиції, нам доведеться залишити деякі позиції біля Авдіївки. Це можуть бути позиції і в Запорізькій області"
, - сказав Коваленко.

За його словами, позитивом є те, що західні партнери розуміють, що Україні катастрофічно бракує боєприпасів. ЗСУ очікують, що зможуть їх отримати.

Проте, додає Коваленко, ситуація на фронті буде залежати від того, які боєприпаси отримає Україна від партнерів, а також у якій кількості. За його словами, якщо Збройні сили будуть повністю забезпечені всім необхідним, то зможуть формувати резерви, а також підготовлювати певні дії наступального характеру.

Нагадаємо, партнери України активно шукають боєприпаси для України. Зокрема, в Берліні спеціальна група спеціалістів вивчає інформацію про те, які країни мають необхідні боєприпаси для ЗСУ і як їх можна переконати надати їх. Зокрема, начебто Німеччина почала таємні переговори з Індією щодо боєприпасів. Їй пропонують продати снаряди посереднику, а той уже передасть їх Україні.

Також портал "Коментарі" розповідав, що незважаючи на те, що українські військові останнім часом знищили значну кількість російських літаків, це ніяк не вплинуло на запуск окупантами КАБів по позиціям ЗСУ.