ЗСУ встановили рекорд за кількістю ліквідованих російських солдатів

Військові України у березні ліквідували рекордну кількість росіян від початку війни.

Українські військові за березень 2023 року змогли знищити 24,1 тис. російських військових. Цей показник став рекордним за весь час війни проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Генштабу.

Збройні сили України вдало стримують атаки російської армії, про що свідчать дані Генштабу. Згідно з офіційною статистикою ЗСУ ліквідували 24,1 тис. російських військових у березні 2023 року, що стало найбільшим показником знищення солдат РФ. Минулого року, у березні українці знищили у понад два рази менше - 11,99 тис. одиниць особового складу армії Росії.

Аналітики ISW вважають, що зимовий наступ росіян, який почався з січня, зазнав провалу. Про це свідчить і кількість ліквідованих росіян в останні три місяці. У січні військові ЗСУ знищили 21,7 тис. російських солдатів, а в лютому – 21,47. У попередні всі місяці кількість вбитих росіян не перевищувала 20 тис. військових.

Таким чином, згідно зі статистикою ЗСУ, станом на 2 квітня українські військові знищили 174,5 тис. російських солдатів. 3,6 тис. танків та майже 7 тис. бойових броньованих машин.

Переглянути інфографіку кількості знищених російських військових можна нижче:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Дмітрія Медведєва, який відреагував на слова прем'єра Угорщини Віктора Орбана щодо розмов в Євросоюзу про введення миротворчих сил союзників на територію України.

Також "Коментарі" писали, що після передачі штурмових літаків уряд європейської країни прийняв рішення відправити ще й бойові гелікоптери до України.