ЗСУ ракетним ударом знищили офіцерів армії КНДР: деталі

Україна вдало атакувала позиції Росії на Донеччині. Під вогонь потрапили військові КНДР.

Українські сили 3 жовтня завдали ракетного удару по позиціях армії РФ біля тимчасово окупованого Донецька. Внаслідок цього були ліквідовані понад 20 російських військовослужбовців, зокрема шестеро військових офіцерів Північної Кореї.

Як повідомляє видання Kyiv Post з посиланням на джерела у спецслужбах, офіцери з Північної Кореї прибули на тимчасово окуповану територію України для обміну досвідом з російськими військовими.

Представникам КНДР демонстрували підготовку російських військових до штурмових операцій. В цей момент було завдано ракетного удару, який знищив два десятки російських солдатів, шість солдатів КНДР, а ще три північнокорейських військових отримали поранення.

Центр національного спротиву раніше повідомляв, що Кремль планує на підконтрольні Росією території України відправити представників КНДР для виконання інженерних робіт. Крім того, російський диктатор Володимир Путін оголосив про відкриття північнокорейських "дипломатичних представництв у Донецьку та Луганську". Однак мета таких дій, не дипломатія, а залучення громадян КНДР до будівельних робіт на окупованих територіях через брак робочої сили Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сестра північнокорейського диктатора Кім Чен Ина звинуватила Сполучені Штати у небезпечній грі під час війни в Україні. За її словами підтримка України може створити ядерну катастрофу.

Також "Коментарі" писали про рішення Північної Кореї змінити конституцію та вписати туди головного ворога країни - Південну Корею.