ЗСУ постійно втрачають позиції: чи може щось змінитися найближчим часом

В Україну прийшло потепління і ворог отримав час на те, щоб продовжувати активні наступальні дії

Російські війська продовжують наступ в Донецькій області, зокрема, поблизу Часового Яру та Селидового. Як відзначив в ефірі Радіо НВ військовий експерт Михайло Жирохов, ситуація на фронті останніми тижнями погіршилася.

За його словами, російські загарбники продовжують використовувати тактику поступового витіснення українських військових з населених пунктів, оскільки мають чисельну перевагу в особовому складі. На жаль, ця стратегія виявилася досить ефективною, додав експерт.

Жирохов зауважив, що були сподівання на зміни в погодних умовах, які могли б вплинути на хід бойових дій.

"Але ми бачимо, що повертається бабине літо. І синоптики вже говорять про температуру повітря 20−22 градуси. Це для бойових дій дуже погано, тому що росіяни отримають додатковий час для того, щоб захопити якомога більше територій, поки погода зміниться. І, на жаль, по всій лінії фронту їх зупинити зараз немає сил та засобів. І такий постійний відхід, постійні втрати позицій, вони продовжуються. Не думаю, що найближчим часом ця ситуація корінним чином зміниться", - відзначив експерт.

При цьому в середині жовтня Інститут вивчення війни підтвердив, що російська армія активізувала тактичні наступальні дії на півдні України, на межі Донецької та Запорізької областей. В результаті цих дій росіянам вдалося прорвати українську оборону в районі села Левадне в Запорізькій області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація на фронті кардинально погіршилася. Сили оборони втрачають території. Окрім того, ситуація може ускладниться і за рахунок військових КНДР, який РФ залучає до війни в Україні. Зокрема, вона має на меті використовувати їх, як "зелених чоловічків".