ЗСУ подекуди контратакують: наступ РФ на Покровськ втрачає імпульс

Наступ росіян на Покровському напрямку сповільнюється

Російський наступ на місто Покровськ сповільнюється через перекидання українських підкріплень.

Як пише журнал Forbes, незважаючи на відправку частини сил під Курськ, у ЗСУ є 4-5 бригад у резерві, частину з яких перекинули на Покровський напрямок.

Як зазначає видання, ЗСУ подекуди перейшли в контратаки, які допомогли наразі стабілізувати фронт. При цьому видання зауважує, що не варто очікувати негайних радикальних змін навколо Покровська.

"Наразі українські підкріплення - щонайменше бригада національної гвардії "Кара-Даг", 12 бригада "Азов" та 93 механізована бригада - проводять невеликі контратаки, головним результатом яких стало сповільнення або незначний відступ російських військ", - наголошує Forbes.

Видання пише, що виграш у часі вкрай важливий для ЗСУ, оскільки це дає змогу зміцнити позиції навколо Покровська, битва за який може стати головною в осінньо-зимовій кампанії.

За інформацією Forbes, ЗСУ провели контратаки в Селідовому на південний схід від Покровська.

"Тепер, коли свіжі та добре оснащені українські війська перебувають у Селідовому і контратакують, захоплення Покровська російськими військами, яке раніше здавалося неминучим, видається трохи менш імовірним", - резюмує видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку, попри заяви Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Главком і Верховний повідомили, що на Покровському напрямку — стабілізація. Але якщо це стабілізація, то я балерина. Росіяни продовжують просуватися. Як я і зазначав, росіяни не мають сил для одночасного наступу на Покровськ, Селідово і Курахівку, тому вони обрали один пріоритет і проламують нашу оборону. Все доволі логічно, адже це дозволить оточити групу підрозділів, що тримають оборону між Невельськом і річкою Вовча", — наголосив він.