ЗСУ намагаються вийти із "мішка": де командування прийняло дуже запізніле рішення

Ситуація на Покровському напрямку складна, там військові можуть знову втратити території

На Покровському напрямку ситуація залишається надзвичайно складною, заявив військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник.

"Сили оборони намагаються вийти з "мішка" східного берегу річка Вовча. Рішення вірне, але прийняте із великим запізненням", - відзначив експерт.

Окрім того, за його інформацією, ворог просунувся в Українську.

"Думаю доля цього міста вирішена. Але Гірник треба втримати, його можна тримати при наявності людей і засобів", - відзначив Мельник.

Також він іронічно додав, що як кажуть наші батьки-командири ситуація складна, але контрольована, тобто десь складна, а десь контрольована.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станом на зараз передові підрозділи російських окупантів ведуть бої в селі Українськ. За інформацією групи "Інформаційний спротив", російські загарбники змогли витіснити українські війська південніше Новогродівки, а також вийшли на північну околицю села Гірник. Там відзначають, що дуже неприємним, у цьому сенсі, є факт прориву передових підрозділів російських окупантів між селищем Українськ та Селідове, з боку Мемрика. Й хоча, просунутись у саме місто Селідове з боку Михайлівки противнику приблизно вже, як тиждень, не вдається, однак, цей прорив південніше міста все одно чутливо ускладнює загальну ситуацію із його обороною. Особливо, якщо пригадати вперті та наполегливі атаки противника у напрямку Селідове з боку Новогродівки, через вже захоплену ним Маринівку, які тривають майже у режимі "нон-стоп". В "Інформаційному спротиві" також вважають, що командування розпочало поетапне відведення своїх передових підрозділів зі всього Невельского виступу, аби уникнути їх оточення.