ЗСУ грають у "кішки-мишки" з російською армією на кордоні

Експерти сперечаються про цілі наступу ЗСУ в Курській області

Російські військові пропагандисти б'ють на сполох: ЗСУ просунулися вглиб Курської області, зайнявши кілька населених пунктів. Експерти сперечаються про цілі цієї операції: відволікаючий маневр, піар-кампанія чи спроба повернути окуповані території? Про це пише BILD.

За даними близького до Міноборони РФ каналу "Рибар", українські формування закріпилися у прикордонній зоні, незважаючи на опір російських військ. ЗСУ зайняли три населені пункти і просуваються до західного передмістя Суджі.

На підконтрольній ЗСУ території Курської області перебуває до 400 українських військових і командування продовжує перекидати резерви. За оцінками "Рибаря", наступ може тривати ще кілька днів.

Шеф-кореспондент Wall Street Journal Ярослав Трофімов назвав це "найбільшим прикордонним наступом [ЗСУ] з початку війни". Він вважає, що подальший розвиток подій покаже, чи це просто прикордонна сутичка або спроба зайняти значну територію Росії для обміну на окуповані українські землі.

Інші військові оглядачі налаштовані скептично. Вони вважають, що це може бути відволікаючим маневром з боку України, яка вже кілька місяців відступає на окремих ділянках фронту.

Близький до уряду український військовий експерт заявив BILD, що курський наступ — лише піар-кампанія української армії.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов заявив , що українські війська не мають жодних засобів для захоплення Курської атомної електростанції. Зокрема, про це він заявив в ефірі телеканалу "Соловйов Live".