Зовсім скоро українці отримають хороші новини від партнерів: у ВР обнадіяли прогнозом

Новини будуть стосуватися військової допомоги

Як повідомила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе, найближчими днями українці отримають хороші новини від партнерів з точки зору надання додаткової військової допомоги. ЗА її словами, у цьому делегацію народних депутатів учора запевнили співрозмовники в Раді нацбезпеки та Держдепартаменті США.

При цьому політик додала, що нардепи мали насичені зустрічі зі старшим директором з питань Європи Ради нацбезпеки Майклом Карпентером і заступником помічника держсекретаря Крістофером Смітом.

"Для нас було важливо донести, наскільки критично необхідно посилити українських фронт наданням якомога більшої кількості зброї різного призначення якомога швидше, щоб могти змінювати ситуацію на полі бою. Також говорили про посилення спроможностей України виробляти власну зброю. Наші візаві серйозно зосереджені на цих питаннях, але також, з огляду на критичність ситуації, - на допомозі в енергетичній сфері та на порядку денному реформ в Україні", - повідомила нардеп.

За її словами, співрозмовники підкреслювали, наскільки важливим є контроль за використанням коштів, наданих партнерами, і боротьба з корупцією. У цьому контексті вони координують свої зусилля з європейськими країнами та G7.

"Наголосила, що в такий критичний момент для громадян України важливо впроваджувати ті реформи, які зроблять нас стійкішими. Такий підхід повністю поділяють наші партнери", - додала народна обраниця.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 21 серпня. Таке рішення парламенту критикують військові, підкреслюючи, що у час війни депутати повинні працювати більш інтенсивно та ефективно, адже у Раді знаходяться вкрай важливі для армії законопроекти.