Зникнення Росії чи звільнення територій: що для українців означає перемога у війні

Більшість українців вважає перемогою у війні часткове або повне виведення російської армії з території України.

Третина українців називає переможним закінченням війни звільнення усіх окупованих Росією територій. Чверть громадян України вважає перемогою таке закінчення війни, при якому російські війська мають бути частково або повністю виведені з українських земель станом на 24 лютого 2022 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження компанії Active Group.

Згідно з опитуванням Active Group, 18,7% українців вважають, що перемогою у війні стане звільнення усій територій України. Ще 17,5% вказують, що крім деокупації України, Росія має заплатити компенсацію за війну та руйнування через військову агресію.

15% опитаних назвали перемогою у війні звільнення частини окупованих армією РФ територій після 24 лютого 2022 року, а 9,1% респондентів вказують на повне звільнення захоплених Росією українських земель після 2022 року.

11,1% респондентів вказують, що для них перемогою стане закінчення війни на нинішній лінії розмежування. Стільки ж українців назвали перемогою у війні зникнення Російської Федерації.

9,4% опитаних не змогли відповісти на питання, а 3,7% назвали перемогою певний відступ українських військ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали мінімальні умови за яких Україна може йти на мирні переговори з Росією. Більш ніж половина українців вважає, що мирні переговори мають початись за повного або часткового виведення російських військ з території України.

Також "Коментарі" писали, що представник Путіна Дмитрій Пєсков відреагував на повідомлення про готовність України до мирних переговорів з Росією.