Змінить ситуацію на фронті: РФ запустила нову залізницю для забезпечення своєї армії (КАРТА)

Пропускна здатність нової гілки залізниці навіть більша, ніж у Кримського мосту, що може значно покращити логістику росіян.

Росія запустила добудовану залізницю з Ростова-на-Дону до Маріуполя через Гранітне/Маловодне, що є самостійною автономною гілкою з більшою пропускною здатністю та потужністю, ніж Кримський міст. Цей крок може значно покращити логістику російських військ і вплинути на ситуацію на полі бою.

Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, опублікувавши карту у своєму Telegram. Він зазначив, що висновки були зроблені на основі моніторингу та фіксації руху вздовж ключових станцій з середи.

Зокрема, було зафіксовано:

  1. На станції Асланово – чотири магістральні тепловози в кольорах РЖД з вантажними вагонами, які частково накриті.
  2. На станції Кальчик – один магістральний тепловоз в кольорах РЖД.
  3. На станції Сартана – сім пасажирських вагонів в кольорах РЖД з табличками "Екатеринбург".

Андрющенко зазначив, що ці факти свідчать про те, що Росія потайки запустила цю залізницю, що може кардинально змінити ситуацію на фронті, покращивши логістику росіян. Він також наголосив, що залізниця є самостійною автономною гілкою, яка на даний момент має більшу пропускну здатність та потужність, ніж Кримський міст.


Він також додав, що росіяни витратили на відновлення залізниці 13 місяців, зі сповільненням будівництва на два місяці взимку через удари захисників України та на місяць через диверсію в Кальчикському кар’єрі, організовану "Маріупольським Спротивом".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни закріплюються на західному березі каналу у місті Часів Яр. Російські окупаційні війська намагаються закріпитися на західному березі каналу в місті Часів Яр у Донецькій області.