Зима буде складною. В уряді розповіли, до чого готуватися українцям

Уряд проводить підготовку до зими

Під час найближчої зими ситуація в енергетиці України буде складною, але Кабінет Міністрів встигає підготуватися, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Треба готуватися до складної зими. Ця зима буде складнішою, ніж попередня. Потрібно мати можливості автономного забезпечення. Ми, зі свого боку, зробимо все, щоб це не знадобилося", – зазначив Герман Галущенко.

За словами міністра енергетики, Україна встигає підготуватися до зими, однак ключовий вплив на енергосистему мають російські обстріли.

"Єдине питання – це вплив обстрілів. Навіть не сам факт обстрілів, а наскільки вони можуть завдати нам шкоди. На жаль, обстріли, які почалися цього року 22 березня, завдали суттєвої шкоди. Цифра 9 ГВт вже звучала. Це така генерація, яку ми втратили. При піковому споживанні минулої зими 18 ГВт. Фактично – половина", – додав міністр енергетики.

За його словами, в уряді не мають ілюзій, що обстріли зупиняться, а тому перше питання полягає в тому, щоб відновити все, що можна, та паралельно захистити енергетичні об’єкти системами ППО, які зараз надходять в країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%. Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%.