Журналісти показали, як живуть елітні біженці на Лазурному узбережжі: в ДБР відреагували (ВІДЕО)

Журналісти давно отримували інформацію про те, що у Монако, Монте-Карло та Ніцці сконцентрувалося дуже багато українських VIP-біженців

Нещодавно журналісти "Української правди" опублікували нове журналістське розслідування, де показали, як пересиджують війну багато українських VIP-біженців, які зараз знаходяться в Монако, Монте-Карло та Ніцці. На бізнесменів та політиків призовного віку, які опинилися за кордоном, попри заборону виїзду для чоловіків, відреагували в ДБР.

У відомстві повідомили, що перевірять законність перетину державного кордону "Батальйоном Монако". ДБР відреагувало на розслідування та повідомило, що розпочало досудове розслідування. За словами правоохоронців, під час перевірки будуть досліджені обставини перетину кордону та роль правоохоронців у цьому процесі.

У журналістському розслідуванні йдеться про Костянтина Жеваго, братів Ігоря та Григорія Суркісів, забудовника із Дніпра Вадима Єрмолаєва, його колегу та депутата Київради Вадима Столара, Олександра Ярославського та інших. Дехто з них зміг покинути Україну під час війни.

Журналісти отримали інформацію, що деякі політики та бізнесмени змогли виїхати з України в Монако.

"Побачене сильно контрастує з тим, що вже шостий місяць переживає Україна та українці. Саме тому складно зрозуміти, навіщо українські мільйонери та мільярдери, які не одне десятиліття послаблювали країну, вирішили "пересидіти" війну саме там, на очах у всього світу",- пишуть автори матеріалу.

Також автори розслідування показали на чому їздять, де живуть українські бізнесмени та політики, а ще - їх яхти, які дехто з них обіцяв продати, а виручені кошти передати на ЗСУ. Також Михайло Ткач зазначив, що на Лазурному узбережжі знімальна група за кілька днів побачила багато дуже багато елітних автівок на українські реєстрації.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що журналісти дізналися про таємну резиденцію Путіна.