"Живі та здорові": ЗСУ спростували фейк Пригожина

Пригожин заявляв про знищення українського генерала

Спікер сил Територіальної оборони ЗСУ Денис Зелинський спростував заяву засновника ПВК "Вагнер" Пригожина про знищення біля Бахмуту бронеавтомобіля, в якому міг знаходитися керівник сил територіальної оборони Ігор Танцюра. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на УП.

Денис Зелинський зокрема заявив, що в лавах ЗСУ всі "живі та здорові".

В своїй фейковій заяві Пригожин говорив, що враження українського бронеавтомобіля відбулося в 13.25 під час підходів українських резервів від Часового Яру до Бахмуту.

Раніше воєнний експерт розповів, як Україна боронитиме Бахмут. На думку Романа Світана, траса з Костянтинівки на Хромове зараз і найближчі тижні буде кордоном української оборони в Бахмуті і біля нього. При цьому роль "дороги життя" виконує не згадана дорога, а польові накатані дороги. За його словами, дорога Костянтинівка-Бахмут-Хромове виконуватиме роль "останнього рубежу" української оборони на цій ділянці фронту найближчим часом.

- Її ми утримуватимемо за допомогою Бахмутського гарнізону та гарнізону Часового Яру, – каже Роман Світан. — У районі Часового Яру зараз уже відбудовано другу, потужну, лінію оборони, тому у росіян немає шансів пройти Часів Яр. Часівярський гарнізон зараз фактично вже починає свою оборону вздовж цієї траси.

Тим часом, Пєсков заявив, що німецька зброя використовується на території Росії. 1 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що члени НАТО наполягають на використанні поставленої західної зброї лише на території України.

Верховна Рада визнала рашизм державною ідеологією Росії.

А в Мелітополі підірвали чергового колаборанта.