Житимуть недовго: українські війська знайшли спосіб знищувати російські "танки-черепахи"

Попри те, що російські танки "танки-черепахи" змогли отримати захист від українських дронів, вони безсилі проти іншої зброї.

Росіяни на початку квітня показали на фронті перший "танк-черепаху", який захищений додатковими пластами металу та засобами РЕБ від атак українських дронів. Проте, тепер українські сили знайшли спосіб знищувати російський "танк-черепаху".

Як вказує видання Forbes, російські танки попри незграбний та дивний зовнішній вигляд виявились ефективними на полі бою та дозволяли доправляти російських військових на позиції для подальших наступальних дій.

Проте, українські військові пристосувались до російських "танків-черепах" та вкотре продемонстрували, що військові інновації РФ знову зазнають поразок.

"Як це дуже часто буває під час війни, ймовірно, відбуватиметься продовження еволюції заходів і контрзаходів", - зазначає історик зброї Метью Мосс.

Російські танки з додатковими захисними шарами металу та засобами РЕБ були створені конкретно для захисту від одного виду зброї - українських безпілотників, проте вони не можуть нічого вдіяти у випадку артилерійських ударів.

"Ця техніка може протистояти двокілограмовим безпілотникам, але не 100-кілограмовим артилерійським снарядам", - пише Forbes.

Після перших танків, які з’явились у квітні, російські військові зробили ще кілька подібних конструкцій, проте тепер значна частина з цих танків знищується українською артилерією, зокрема і через допомогу в боєприпасах, яку почала отримувати армія від США та інших партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спроба росіян піти у новий наступ на "танках-черепахах" перетворилась на катастрофу для окупантів.

Також "Коментарі" писали про, що в Україні помітили новий російський "танк-черепаху".