Жах у Сумах: росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для літніх людей, є загиблий (ВІДЕО)

Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для літніх людей, за попередніми даними 12 людей отримали поранення

19 вересня російська окупаційна армія завдала авіаудару по Сумах за допомогою керованих авіабомб, одна з яких влучила в Сумський геріатричний пансіонат. Про це повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх у коментарі "Суспільному". За його словами, у пансіонаті на момент удару перебували 221 літня людина, і наразі триває евакуація мешканців.

"Є поранені, частина з них перебуває у важкому стані та була доставлена до лікарні. На щастя, загиблих спочатку не було", — зазначив Артюх.

Працівники пансіонату розповіли, що на п'ятому поверсі будівлі на момент удару перебувало 24 особи, причому основний удар припав саме на верхні поверхи.

Пізніше в Сумській ОВА уточнили інформацію. Там повідомили, що одна людина, яка отримала важкі травми, померла в лікарні, ще дев'ять осіб зазнали поранень.

За даними ДСНС, станом на 18:05 поранення отримали 12 осіб. Також рятувальники розповіли, що в наслідок російського удару частково зруйновані технічний і п'ятий поверхи будівлі. Евакуйовано 147 осіб. Людей під завалами немає. Загинула одна особа, 12 отримали поранення, заявили у прес-службі ЛСНС.

Для евакуації літніх людей задіяли 5 автобусів, з яких 2 — від ДСНС, а також 2 медичні бригади для транспортування постраждалих до лікарень та інших пансіонатів.

При цьому, як відзначив журналіст Денис Казанський у Телеграмі, на удар по складу боєприпасів в Торопці російська армія відповіла як зазвичай – скинула бомбу на пансіонат для літніх людей в Сумах.

"По-іншому російські нацисти воювати не вміють", - підкреслив журналіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ніч на 18 вересня у російському населеному пункті Торопець Тверської області було атаковано склад боєприпасів.