Згвалтування та вбивства в Бучі: сповідь російського солдата, який втік до Іспанії

27-річний російський солдат готовий дати свідчення проти РФ перед міжнародним трибуналом

Микита Чібрін став черговим російським солдатом, якого евакуювала із країни незалежна правозахисна організація "ГУЛАГУ.НЕТ". Зараз хлопець, який колись воював за "русскій мір" перебуває в Іспанії, сподіваючись отримати там політичний притулок. Про це пише польське видання Wyborcza.

Судячи з усього, Чибрін справді не дуже хоче повертатися назад до Росії, адже зараз він відкрито називає свою країну – агресором, який безпідставно розв'язав війну в Україні. Більше того, молодий чоловік готовий постати перед трибуналом і дати свідчення проти російської влади, а також розповісти про військові злочини, скоєні його співвітчизниками в Україні. Чубрин, до речі, є одним із солдатів тієї самої бригади (64-й ОМСБр), яка звинувачується у скоєнні звірячих убивств та зґвалтувань у Бучі.

"Мені нема чого приховувати. Те, що відбувається в Україні – це злочинна та жорстока війна, розв'язана Росією. Наразі я готовий зробити все можливе, щоб зупинити кровопролиття", - розповідає 27-річний хлопець The Guardian.

З розповідей Чибрина, під час перебування його бригади в Бучі, він бачив, як його побратими викрадали та підпалювали автомобілі, руйнували будинки та квартири, крали коштовності та виносили з житла всю можливу техніку.

"Вони всі збожеволіли. Вони відчували неймовірну владу над людьми та містом, адже вони мали все для залякування та владарювання – зброю, танки, силу", - каже Чибрін.

Крім цього, хлопець коротко розповів, як одного разу жертвами чотирьох російських окупантів стали мати з дочкою, вони по черзі були зґвалтовані групою солдатів.

Наразі колишній військовослужбовець готується до надання більш докладних свідчень перед міжнародним трибуналом, після чого має намір подати заяву на набуття статусу біженця в Іспанії.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що знайдені на одеському вокзалі левенята врятовані – вони знаходяться в одному із зоопарків Польщі.