Зеленський зробив заяву про збільшення мобілізації

Президент заявив, що мобілізація в Україні збільшилася після поновлення закону

Мобілізація в Україні збільшилася після нещодавнього поновлення відповідного закону. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції учасників третього саміту Україна – Північна Європа зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави наголосив, що мобілізація в Україні не закінчувалася і є обов'язковою.

"Сьогодні реєстрація має бути обов'язковою. Це цифровізація цього процесу, щоб не було дуже багато різних реєстрів. Технологічно сьогодні є можливість зареєструватись кожній людині. Це не означає, що людина обов'язково йде на фронт", - додав президент.

За його словами, всі, хто має мобілізаційний вік, зобов'язані оновити свої дані. Сьогодні ж це зробили вже понад мільйон людей.

"Мобілізація як йшла, так і йде. Щоправда, скажу, після закону вона, якщо чесно, збільшилася", - зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" - минуло два тижні після набрання чинності законодавчими нововведеннями щодо мобілізації. У парламенті дискутують на тему збільшення терміну оновлення даних для військовозобов'язаних (з 60 днів до 150), потроху налагоджується ситуація з додатком "Резерв+", а якісь моменти влаштовують урядові постанови. Що наразі можна сказати про мобілізаційні процеси в Україні та їх перспективи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – перші висновки після набуття чинності новим законом про мобілізацію: які є нюанси.